Brownie met rode vruchten coulis en geslagen room
Een lekker dessertje. Smeuïg van structuur en een goede combinatie met rood fruit.
Ingrediënten (bakvorm 20×20)
- 60 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram pure chocolade
- 1 eetlepel schenkstroop
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- Rood fruit mix
- Slagroom
- Suiker
- Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Doe de boter, kristalsuiker, bruine basterdsuiker, chocolade en schenkstroop in een pan op laag vuur en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw/warm is.
Klop ondertussen de eieren met de vanille extract luchtig, voeg het chocolade mengsel toe en mix tot een egaal mengsel.
Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix weer tot een egaal mengsel.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Bak de brownie in 25 minuten op 190°C boven en onder warmte.
Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in stukjes snijd.
Voor de rode vruchten coulis zet je wat rood fruit met suiker op tot het kookt. Meng dan wat aardappelzetmeel met water en bind het af tot een mooie dikte. Laat afkoelen.
Klop de slagroom half op en meng een klein beetje van de rode vruchten coulis door de geslagen room.
Voor het serveren een stukje brownie afsnijden, beetje rode vruchten coulis erlangs en een mooie cannelle geslagen room op de brownie.