Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Michael van Emmerloot

Crème brûlée

Crème brûlée is toch wel mijn favoriete dessert. Er zijn hier ook heel veel variaties mogelijk, toch is vanille mijn favoriet. Een heerlijke crème met een krokant gebrand laagje met rietsuiker. Hier maak je echt heel veel mensen blij mee!A

Ingrediënten
(20 diepe bordjes of ramekins)

  • 1,4 ltr. Room
  • 500 ml. Melk
  • 16 st. eidooiers
  • 3 st. vanillestokjes
  • 360 gr. Suiker
  • Bramen
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Goud spray

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht).
Schenk de room in een pan. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg deze samen met het stokje toe aan de room.
Verwarm de room en de melk tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten van het vuur trekken.
Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker en het snufje zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete room toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in de ramekins (porseleinen schaaltjes).
Zet de ramekins in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée 90 graden circa 25 minuten in de oven.
Laat de crème brûlée in de koelkast afkoelen.
Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer de laag voor de tweede keer. Zo krijgt de crème brûlée een extra krokante laag.

Ook heel lekker…

Chef Nick Haenen
Gekonfijte ananas met chocolademousse
Chef Paul Meerman
Coquille, bloemkool en vinaigrette van rode biet & lavas
Chef Frank van Driel
Flat iron steak met sous-vide gegaard kalfswang en zwarte knoflook jus

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38