Frisse gazpacho van doperwten en munt
Lekker, gezond maar vooral een makkelijk gerecht. Zowel bij het diner als tussendoortje waarmee jij jouw vrienden en familie kan verrassen…en dat het vanuit jouw eigen keuken komt!
Ingrediënten (2 personen)
- Paar blaadjes waterkers
- 375 gram tuinerwtjes diepvries
- 250 gram groen van prei, fijngesneden
- 2,5 dl. Geitenyoghurt
- 0.5 dl. Olijfolie
- 5 takjes verse munt
- Half limoen
- IJsklontjes (voor ijswater)
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Breng water met zout aan de kook, blancheer de prei 3 minuten en koel direct terug op ijswater.
Blancheer in hetzelfde water de tuinerwtjes 2 minuten en koel ook terug in het ijswater.
Doe samen met de geitenyoghurt, munt en olijfolie in een blender en draai glad in een keukenmachine.
Giet door een fijne zeef en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Plaats tot gebruik in de koeling.
Serveren;
Als laatst een paar blaadjes waterkers erop doen voor het serveren.