
Gerookte knoflook soep met chorizo

Lekkere herfst soep. Romig, rokerig en met een bite!
Ingrediënten (voor 4 liter)
- 3 bollen knoflook koud gerookt (14 uur koud gerookte knoflook te koop bij o.a. Makro op de groenteafdeling)
- 1,5 liter kookroom
- 1 eetlepel kippenbouillon poeder
- ½ Spaanse peper
- 2,5 liter koud water
- chorizo fijn
- peper /zout
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Doe 2,5 liter koud water in een kookpan.
Snijd de knoflook met schil doormidden en voeg ze bij het water.
Laat ze langzaam koken op laag vuur. Tussen 20-30 minuten doorkoken. Als de knoflook zacht aanvoelt.
Doe de rode peper er ook bij.
Dan ga je de chorizo fijn snijden. Doe je in een bakpan zonder olie ook langzaam bakken tot ze mooi knapperig zijn.
Vervolgens zeef je chorizo in bolzeef met lekbak, want de olie die er uit komt wil je bewaren.
De chorizo leg je op vetvrij papier.
Schep de knoflook uit de pan, schep dit in een kom en maak met de staafmixer de knoflook fijn, deze goed malen. Daarna druk je het geheel door een zeef. (De overgebleven pulp mag weg.)
Voeg de knoflook, de kookroom en kippenbouillon toe aan het vocht en breng dit opnieuw aan de kook. Even laten koken en proeven of er nog peper en zout bij moet (meestal is dit zo al goed op smaak).
Serveren;
De soep kan in het bord! Verdeel de uitgebakken chorizo over de borden.
Met een lepel nog een beetje olie van de uitgebakken chorizo erover heen, dat ziet er leuk uit en smaakt ook nog lekker.