Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Remco Sontag

Gerookte knoflook soep met chorizo

Lekkere herfst soep. Romig, rokerig en met een bite!

Ingrediënten (voor 4 liter)

  • 3 bollen knoflook koud gerookt (14 uur koud gerookte knoflook te koop bij o.a. Makro op de groenteafdeling)
  • 1,5 liter kookroom
  • 1 eetlepel kippenbouillon poeder
  • ½ Spaanse peper
  • 2,5 liter koud water
  • chorizo fijn
  • peper /zout

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Doe 2,5 liter koud water in een kookpan.
Snijd de knoflook met schil doormidden en voeg ze bij het water.
Laat ze langzaam koken op laag vuur. Tussen 20-30 minuten doorkoken. Als de knoflook zacht aanvoelt.
Doe de rode peper er ook bij.
Dan ga je  de chorizo fijn snijden. Doe je in een bakpan zonder olie ook langzaam bakken tot ze mooi knapperig zijn.
Vervolgens zeef je chorizo in bolzeef met lekbak, want de olie die er uit komt wil je bewaren.
De chorizo leg je op vetvrij papier.
Schep de knoflook uit de pan, schep dit in een kom en maak met de staafmixer de knoflook fijn, deze goed malen. Daarna druk je het geheel door een zeef. (De overgebleven pulp mag weg.)
Voeg de knoflook, de kookroom en kippenbouillon toe aan het vocht en breng dit opnieuw aan de kook. Even laten koken en proeven of er nog peper en zout bij moet (meestal is dit zo al goed op smaak).

Serveren;
De soep kan in het bord! Verdeel de uitgebakken chorizo over de borden.
Met een lepel nog een beetje olie van de uitgebakken chorizo erover heen, dat ziet er leuk uit en smaakt ook nog lekker.

Ook heel lekker…

Chef Robert van der Kolk
Krokante pancetta belegd met carpaccio van coquilles
Chef Frank van Driel
Tonkotsu Ramen
Chef Anne Meijer
Hangop met stroopwafelstroop en crunch

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38