Hangop met stroopwafelstroop en crunch
Een heerlijk toetje met de crunch van gehakte stukjes stroopwafel.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 liter Yoghurt
- 250 ml slagroom Slagroom
- 8 gram Vanille suiker
- 125 ml Schenkstroop
- 100 gram Bruine basterdsuiker
- ½ theelepel Kaneel
- 25 gram Roomboter
- Goede scheut Room
- 2 Stroopwafels
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Spoel een passeerdoek met warm water uit. Hang die over een zeef op een bak en giet de yoghurt erin.
Laat dit een nachtje uithangen in de koelkast.
Doe de schenkstroop, bruine basterdsuiker, roomboter en kaneel in een pan en verhit dit tot de suiker is opgelost.
Voeg een goede scheut room toe en laat het mengsel afkoelen.
Bij het serveren een klein beetje stroop over de hangop gieten en dan de stroopwafel in stukjes hakken en dat er ook overheen strooien.