
Koningsboleet met mousseline wortel, pinda en crème fraîche

Dit receptje is “suppa” simpel en bedoeld als vis/vlees vervanger, een koningsboleet leent zich daar erg goed voor aangezien het een vlezige en stevige structuur heeft!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 750 gr koningsboleet
- 500 gr gesneden wortel
- 1 dl kookroom
- 150 gr boter
- Peper & zout
- Olijfolie
- Handje pinda’s ( liefst geroosterd & kapot geslagen)
- 150 gr crème fraîche
- Bieslook staafjes (aankleding)
- Sisho purper (aankleding)
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Zet de wortels met de boter en room op in pannetje, kook deze helemaal gaar en draai door in een keukenmachine. Breng opsmaak met peper en zout en doe de mousseline in een spuitzakje. (Laat dit 10 à 20 minuutjes afkoelen in de koelkast).
Snijd de schone koningsboleet in mooie dikke plakken, marineer met scheut olijfolie en zout. En grill deze aan beidde kanten 2 a 3 minuten op middelhoog vuur. Crème fraîche vermengen met wat peper en zout en in spuitflesje of zakje doen.
Zoals op de foto alle garnituren op het bord leggen & aankleden met de garnituren. Pinda crumble over bordje strooien.