Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Michael van Emmerloot

Kreeftensalade met mango

Frisse salade met kreeft in de hoofdrol, echt klassiek om met mango te serveren. Wat groene asperge, om het wat knapperig te maken en avocado voor het romige. Een echte favoriet van mij vooral in de zomer met een goed glas wijn.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 Kreeft
  • 1 papadum
  • 2 eetlepels Japanse mayonaise
  • 2 stuks Groene asperge
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • Takje verse Dille
  • Sushi seasoning
  • Maldon zout
  • Peper
  • ½ citroen

Bereidingswijze

Kook de kreeft 4 minuten en de scharen 1 minuut langer. Breek daarna de kreeft uit en snij de knieën fijn voor in de salade.
Kook de groene asperges 1 minuut beetgaar in water met zout. Spoel het daarna goed koud en snij de asperge fijn.
Schil de mango en snijd deze in plakken. Steek 4 rondjes uit en leg deze in sushi seasoning. De rest van de mango in kleine blokjes. Maak daarna ook de avocado schoon en snij deze ook in blokjes.
Doe de kreeft, asperge, mango, avocado, Japanse mayonaise in een kom en maak op smaak met dille en citroensap, peper en zout.
Maak het bord op met de salade in een steker, leg hierboven op de zoetzure mango, scharen en staart van de kreeft. Maak af met een papadum en Japanse mayonaise. Eventueel nog met de punten van de asperge, en wat borage cress (komkommer cress)

Ook heel lekker…

Chef Michael van Emmerloot
Emmerloot Piepkuiken
Chef Remco Sontag
Steak tartare van tonijn met mango en papaya
Chef Paul Meerman
Coquille, bloemkool en vinaigrette van rode biet & lavas

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38