Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Frank van Driel

MonChou brownie met Licor 43 room

Brownie blijft altijd een favoriet van mensen en ook van mij. Ik wissel alleen graag af met de extra ingrediënten in een brownie en dus maken we er vandaag 1 met MonChou roomkaas. Deze zal net even een frisse licht zure en zoutige smaak meegeven wat heerlijk bij pure chocolade past.

 

Ingrediënten 

Brownie;

  • 200 gram pure chocolade ( 70% cacao )
  • 250 gram roomboter
  • 80 gram cacao poeder
  • 60 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 150 gram bruine suiker
  • 4 grote eieren
  • 100 gram MonChou

Licor 43 room;

  • 20 ml Licor 43
  • 150 ml room
  • zest van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

In een pan met dikke bodem smelt je de roomboter, wanneer dit half gesmolten is voeg je hier de chocolade in stukken gebroken aan toe en blijf goed roeren tot het geheel gesmolten is en zet het vuur uit (je kunt dit ook au bain marie doen).

In een aparte kom weeg je alle droge ingrediënten af, en roer je deze goed door elkaar.

Voeg deze aan de chocolade boter mengsel toe en met een garde roer je dit tot 1 geheel.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en laat het mengsel de eieren geheel opnemen voor je de volgende toevoegt.

Snijd de MonChou in repen af en breek deze vervolgens in kleinere stukken en spatel deze door het beslag heen.

Probeer dit niet teveel te roeren, je wilt dat de MonChou in stukken door je beslag heen zit zodat dit later goed als een soort chocolate chip cookie effect door je brownie heen bakt.

Giet het beslag in een taart/bakvorm die je met bakpapier hebt bedekt en bak deze 20/25 min af in de oven.

Zet de brownie direct in de koelkast na het bakken, zo zorg je er voor dat de brownie klef blijft en niet doorgaart tot een cake tijdens het afkoelen.

Snijd deze in stukken en serveer met een goeie lepel van je room.

Uiteraard kun je de brownie nog ligt opwarmen in een oven maar ook koud serveren.

Licor 43 Room;

In een kom ga je de room opkloppen met een garde, of slagroom beker.

Wanneer deze lobbig is voeg je de Licor 43 toe en de zeste van de sinaasappel.

Klop de room nog iets verder op tot de gewenste dikte en serveer bij de brownie.

Ook heel lekker…

Chef Vincent Thijssen
Sinaasappelrisotto met Licor 43, chocolademouse & framboos
Chef Anne Meijer
Vietnamese kip loempia’s
Chef Paul Meerman
Koningsboleet met mousseline wortel, pinda en crème fraîche

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38