Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Remco van Drunen

Steak Tartare ‘Italiano’

Leuk om te weten dat de mythe van dit gerecht begon bij de Ta-Ta ofwel de Tartaren uit Mongolië onder leiding van de beruchte Djengis Khan. Zij legden het stuk rundvlees onder de zadels van hun paarden, wat daardoor mals gestampt werd. Later werd het door de Duitse handelaren naar Europa gebracht en later geperfectioneerd door de Franse meesters. Hieronder de versie met Italiaans georiënteerde ingrediënten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gr rundvlees (diamanthaas of weinig dooraderde bavette)
  • 30 gr ossenworst
  • 20 gr augurk
  • 10 gr kappertjes
  • 20 gr olijven
  • 2 st gedroogde tomaat
  • Mosterd
  • Basilicum olie
  • Knoflook poeder
  • Balsamico azijn (stroperig)
  • Truffel mayonaise
  • Brioche
  • Boter
  • Zeezout
  • Rode ui
  • Parmezaanse kaas
  • Parma ham
  • Kwartel eitjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Droog de Parmaham 1 tot 2 uur in de heteluchtoven op 100-110°C

Leg het rundvlees een uur in de diepvries, zodat het later makkelijker te snijden is.

Snijd de augurk, kappertjes, tomaat, en ui in ragfijne stukjes en meng met elkaar.

Snijd de brioche in plakken smeer het in met de boter en doe deze in de pan roosteren totdat het brood getoast is.

Kook de kwarteleitjes 2 minuten, daarna direct in ijskoud water dompelen en pellen.

Snijd het rundvlees en vermeng met de ossenworst en de ragfijn gesneden ingrediënten.

Voeg naar eigen smaak mosterd, basilicum olie, knoflook en balsamico toe.

Doe dit mengsel in een voedsel steker op het bord en druk goed stevig aan.

Maak het bord op met de overige ingrediënten en voeg een blaadje kropsla en bieslook toe.

Eet smakelijk.

Ook heel lekker…

Chef Michael van Emmerloot
Emmerloot Piepkuiken
Chef Vincent Thijssen
Op de huid gebakken zalmfilet in een groentetuintje
Chef Nick Haenen
Steak tartare

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38