Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Nick Haenen

Steak tartare

Een van mijn favoriete gerechten, met steak tartare zijn vele variaties mogelijk, je kunt het als voorgerecht of hoofdgerecht serveren. Zelf vind ik het lekker als er nog een beetje bite aan zit en het vlees niet gemalen is, maar met de hand gesneden. Je zou dit kunnen snijden van ossenhaas, maar omdat je het fijn gaat snijden kun je ook prima een ander goed stukje rundvlees gebruiken zoals bijvoorbeeld babytop of diamanthaas

Ingrediënten (voor 4 personen voorgerecht)

  • 400 gr babytop
  • 1 slalotje
  • 4 cocktail augurken
  • 8 zilveruitjes
  • Scheutje worcestersaus
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • (optioneel beetje truffelmayonaise)

Voor garnering:

  • Toast
  • Kwartel eitje
  • Amsterdamse ui
  • Reuze kapper
  • Truffelmayonaise
  • Radijs
  • Verschillende soorten cress

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Snijd het vlees in zo klein mogelijk in blokjes en ga daarna er nog een paar keer goed doorheen met het mes.
Doe de sjalot en augurken samen met de kappertjes en zilveruitjes in de keukenmachine en pulse deze een paar keer.
Doe dit grove mengsel in een zeef en laat dit uitlekken.

Tartare mengsel;

Meng het gehakte vlees samen met het augurkmengsel, doe daarna de mosterd en worcestersaus erbij en meng goed door. Breng het daarna op smaak met peper, zout en de peterselie en maak het geheel wat smeuïger met wat truffelmayonaise. Proeven maar!
Voor de liefhebber zou je een beetje tabasco kunnen  toevoegen.

Serveren;

Voor de opmaak op het bord zijn vele variaties mogelijk, dit heb ik er van gemaakt.

Ook heel lekker…

Chef Frank van Driel
Tonkotsu Ramen
Chef Remco van Drunen
Lamsnek met lamsrack en linzen
Chef Frank van Driel
MonChou brownie met Licor 43 room

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38