Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Paul Meerman

Varkenswangetje met pompoen en zilverui

Dit gerecht is een echte lieveling van vele vaste gasten! En “suppa” leuk als tussengerecht en/of in grotere portie als pièce!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 varkenswangetjes
  • 1 liter rode wijn
  • 1 rode ui (gesneden)
  • 1 Peen (in blokjes)
  • 1 takje thijm & rozemarijn
  • 1 prei (gesneden)
  • 1 fles pompoen (helemaal schoongemaakt & gesneden)
  • 200 gr boter
  • 2,5 dl kookroom
  • Zilverui (garnituur)

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten.
Zet de wangetjes op in de rode wijn en gesneden groenten & kruiden. Zachtjes tegen het kookpunt aan, ongeveer een uur of 3.
Ondertussen de pompoen op 180 graden/55 minuten garen in de oven in een schaaltje, met de boter en room.  Daarna in de keukenmachine doordraaien met al het vocht en beetje peper en zout. Daarna even terugkoelen in de koelkast om de boter weer een mooie structuur te geven aan de crème.
De wangetjes af en toe checken, door met een mes in het vlees te steken. Hoe makkelijker het mes erin en eruit gaat hoe gaarder het vlees is.
De rode wijn wordt door het kookproces met de groenten en kruiden langzaam een dikke jus. Dit is alleen maar goed. Hoe dikker en vetter hoe meer smaak aan het vlees en de jus.

Serveren:

De crème op een mooi bordje zoals op de foto
De warme wang ook in het bord.
Wat zilveruitjes op het vlees.
Dikke lepel saus over het vlees.
Nog wat zout over het vlees

Ook heel lekker…

Chef Remco van Drunen
Pompoensoep op Spaanse wijze
Chef Remco Sontag
Steak tartare van tonijn met mango en papaya
Chef Vincent Thijssen
Sinaasappelrisotto met Licor 43, chocolademouse & framboos

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38