#JEFFSPEAKING
Paul ging vroeger regelmatig uit eten met het gezin en wist al op 6-jarige leeftijd dat hij “Restaurantmeneer” ging worden. Te jong om dat al goed te begrijpen, maar hij bleef het roepen. En zo geschiedde het, op 15-jarige leeftijd begonnen in de plaatselijke brasserie! Waarna al snel werd gekozen voor alle horecaopleidingen en leerbedrijven van sterrenrestaurants tot hotels!
Welke opdrachten als Chef sluiten op jou aan?
Ik ben een echte allrounder en werk al ruim 23 jaar in de horeca; van thuiskok, freelance, evenementen, catering, restaurant Chef, hotel Chef en foodcourt Chef. Niks is me te gek en ben door mijn flexibiliteit overal inzetbaar van kleine tot grote opdrachtgevers. De rode draad in mijn gerechten is ambachtelijkheid.
Wat vind je het leukst aan je werk? Heb je een voorbeeld?
De diversiteit in aanbod en verschillende opdrachtgevers en het persoonlijk contact met de gasten. Ik kan echt genieten om iedereen nog meer tevreden en enthousiast te maken met mijn gerechten, het doet me echt goed om steeds vaker en meer vaste gasten terug te zien.
Jouw fascinatie voor food gaat zelfs zover dat je het op je lijf hebt getatoeëerd. Hoe reageren gasten daarop?
Heel enthousiast eigenlijk, vooral omdat ze het uniek vinden. Zelfs als ze zelf niet van tatoeages houden, vinden ze het over het algemeen ook echt bij me passen. Het is ook niet echt mainstream. Ik houd van mijn passie en werk, en ben ook geen mainstream guy, haha.
Wat is het vreemdste wat je ooit heb meegemaakt tijdens je werk?
Hahaha….heb je even? In de horeca maak je zoveel mee, niet normaal. Heb wel eens ergens gewerkt waar ze een kreeften homarium hadden en een gast vroeg of hij er 1 mocht kopen. Niet voor consumptief gebruik maar voor de heb. Ik kreeg ook een keer een dieet verzoek bij een telefonische reservering, waarbij de gasten graag wilde dat ik niks met de kleur rood in het menu zou verwerken. Ik dacht dat het hier om een grap ging en ging er gewillig in mee, maar vroeg toch die avond aan de gasten hoe het nou zat. Ze konden me zonder tranen in hun ogen vertellen dat ze allergisch waren voor de kleur rood….hahaha.
Heb je wel eens een blunder begaan?
Tuurlijk dat gebeurt heus wel eens, belangrijkste is dat je er eerlijk over bent naar de gast of opdrachtgever. Ik stond wel eens aan een paar suikervrije desserts te werken en net voordat het naar tafel ging toch eventjes de zeef met poedersuiker erover heen. Gelukkig hadden we het nog net door voordat het daadwerkelijk naar de tafel ging.
Welke woorden komen het eerst bij je naar boven als je aan Jeff&Jill denkt?
Teamwork, blindelings vertrouwen, sociaal, gezelligheid.