Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Remco van Drunen

Lamsnek met lamsrack en linzen

Bij het bereiden van de lamsnek maken we gebruik van de kooktechniek ‘sous-vide’. Vacuüm garen ofwel sous-vide is een methode voor het bereiden van voedsel zowel vlees, vis, groenten en fruit in een plastic zak in een warm water bad onder de 100°C. Doordat de temperatuur constant blijft gaart het product mooi en breken de cellen langzaam af voor een mals resultaat.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stuks lamsnek
  • 2 stuks lamsrack
  • 400 gr linzen
  • 8 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • 2 kleine uien
  • 2 eetlepels vadouvan (Indiase specerijen mix)
  • 300 gr koksroom

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Doe de nek, 3 tenen knoflook, zeezout en peper, olijfolie en de kruiden in een vacuumeerzak en sluit de zak.

Gaar deze op een temperatuur van 64°C voor een periode van 24 uur.

Breng 1,2 liter water met wat zout aan de kook.

Kook de linzen voor 3 minuten, giet af en laat ze onder voortdurend doorroeren afkoelen.

Snipper de uien en snijd de rest van de knoflook fijn.

Fruit deze zachtjes aan en voeg de vadouvan toe.

Blus af met room en doe er een blokje kippenbouillon aan toe.

Bak de spekjes in een ruime hoeveelheid zonnebloem olie.

Meng de linzen met de spekjes en het roommengsel.

Bak de lamsrack rondom aan en laat 5 minuten rusten, daarna 20 minuten doorgaren in een oven met een temperatuur van 100°C.

Eet smakelijk.

Ook heel lekker…

Chef Remco van Drunen
Pompoensoep op Spaanse wijze
Chef Nick Haenen
Steak tartare
Chef Michael van Emmerloot
Kreeftensalade met mango

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38