Lamsnek met lamsrack en linzen
Bij het bereiden van de lamsnek maken we gebruik van de kooktechniek ‘sous-vide’. Vacuüm garen ofwel sous-vide is een methode voor het bereiden van voedsel zowel vlees, vis, groenten en fruit in een plastic zak in een warm water bad onder de 100°C. Doordat de temperatuur constant blijft gaart het product mooi en breken de cellen langzaam af voor een mals resultaat.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 stuks lamsnek
- 2 stuks lamsrack
- 400 gr linzen
- 8 tenen knoflook
- 1 tak rozemarijn
- 1 tak tijm
- 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
- 250 gr spekblokjes (gerookt)
- 2 kleine uien
- 2 eetlepels vadouvan (Indiase specerijen mix)
- 300 gr koksroom
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Doe de nek, 3 tenen knoflook, zeezout en peper, olijfolie en de kruiden in een vacuumeerzak en sluit de zak.
Gaar deze op een temperatuur van 64°C voor een periode van 24 uur.
Breng 1,2 liter water met wat zout aan de kook.
Kook de linzen voor 3 minuten, giet af en laat ze onder voortdurend doorroeren afkoelen.
Snipper de uien en snijd de rest van de knoflook fijn.
Fruit deze zachtjes aan en voeg de vadouvan toe.
Blus af met room en doe er een blokje kippenbouillon aan toe.
Bak de spekjes in een ruime hoeveelheid zonnebloem olie.
Meng de linzen met de spekjes en het roommengsel.
Bak de lamsrack rondom aan en laat 5 minuten rusten, daarna 20 minuten doorgaren in een oven met een temperatuur van 100°C.
Eet smakelijk.