[post_title]
De lente komt eraan en wat heb ik weer zin in asperges. Asperges is voor mij het teken dat de lente/zomer eraan komt. Asperges zijn goed te combineren met verschillende dingen maar in combinatie met lamsvlees vind ik erg lekker, ook met deze kruidenkorst.
Ingrediënten (4 personen)
Lam;
- 1 pakjes lamsrack (2 stuks)
- Panko 300 gr
- Verse kruiden (thijm , peterselie, rozemarijn, kervel)
- Eiwit (1 à 2 eieren)
- roomboter
Asperges;
- 10 asperges
- Gevogelte bouillon
- Nootmuskaat liefst vers geraspt
- Klontje boter
Garnituur;
- 4 grote roseval aardappelen
- 8 paarse bloemkoolroosjes
- Akkerpaddenstoelen
- Tahoe cress
- Thijm
- Olijfolie
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Asperges;
Beging met het schillen en afkoken van de asperges in de gevogelte bouillon met een klontje boter en nootmuskaat . Koud opzetten en als het 1 min gekookt heeft van het vuur afhalen en laten afkoelen in de bouillon. Maak daarna de lamsrack schoon en bak deze aan in riant boter en leg dit op een ovenplaatje. Maak van het bakvocht met een beetje water en roomboter een jus om erbij te serveren.
Kruidenkorsten;
Doe de kruiden (zonder steeltjes) in de keukenmachine en maal deze fijn (niet tot pap). Meng ze daarna met de panko, peper en zout en voeg wat eiwit toe totdat het plakkerig genoeg is om op de lamsrack te doen.
Garnituur;
De roseval aardappels in dikke plakken snijden en licht voor blancheren in kokend water en zout. Leg ze daarna op een bakplaat en besprenkel met olijf olie zout en peper en wat verse thijm. Rooster ze dan op 180 graden in de oven tot gewenste garing doe dit zelfde ook met de bloemkool.
Lamsrack;
Gaar de lamsrack op 160 graden tot medium rare en laat deze dan rusten, gril ondertussen de aperges met een klein beetje olijfolie. De akkerpaddenstoelen bak je in een pan snel gaar met olijfolie en wat boter , peper en zout en een paar blaadjes thijm.
Serveren;
Schep wat jus op het bord en zet hier de rackjes op. Plaats de groenten ernaast en garneer af met de tahoe cress.