Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Nick Haenen

[post_title]

De lente komt eraan en wat heb ik weer zin in asperges. Asperges is voor mij het teken dat de lente/zomer eraan komt. Asperges zijn goed te combineren met verschillende dingen maar in combinatie met lamsvlees vind ik erg lekker, ook met deze kruidenkorst.

Ingrediënten (4 personen)

Lam;

  • 1 pakjes lamsrack (2 stuks)
  • Panko 300 gr
  • Verse kruiden (thijm , peterselie, rozemarijn, kervel)
  • Eiwit (1 à 2 eieren)
  • roomboter

Asperges;

  • 10 asperges
  • Gevogelte bouillon
  • Nootmuskaat liefst vers geraspt
  • Klontje boter

Garnituur;

  • 4 grote roseval aardappelen
  • 8 paarse bloemkoolroosjes
  • Akkerpaddenstoelen
  • Tahoe cress
  • Thijm
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Asperges;
Beging met het schillen en afkoken van de asperges in de gevogelte bouillon met een klontje boter en nootmuskaat . Koud opzetten en als het 1 min gekookt heeft van het vuur afhalen en laten afkoelen in de bouillon. Maak daarna de lamsrack schoon en bak deze aan in riant boter en leg dit op een ovenplaatje. Maak van het bakvocht met een beetje water en roomboter een jus om erbij te serveren.

Kruidenkorsten;
Doe de kruiden (zonder steeltjes) in de keukenmachine en maal deze fijn (niet tot pap). Meng ze daarna met de panko, peper en zout en voeg wat eiwit toe totdat het plakkerig genoeg is om op de lamsrack te doen.

Garnituur;
De  roseval aardappels in dikke plakken snijden en licht voor blancheren in kokend water en zout. Leg ze daarna op een bakplaat en besprenkel met olijf olie zout en peper en wat verse thijm. Rooster ze dan op 180 graden in de oven tot gewenste garing doe dit zelfde ook met de bloemkool.

Lamsrack;
Gaar de lamsrack op 160 graden  tot medium rare en laat deze dan rusten, gril ondertussen de aperges met een klein beetje olijfolie. De akkerpaddenstoelen bak je in een pan snel gaar met olijfolie en  wat boter , peper en zout en een paar blaadjes thijm.

Serveren;
Schep wat jus op het bord en zet hier de rackjes op. Plaats de groenten ernaast en garneer af met de tahoe cress.

Ook heel lekker…

Chef Vincent Thijssen
Op de huid gebakken zalmfilet in een groentetuintje
Chef Paul Meerman
Koningsboleet met mousseline wortel, pinda en crème fraîche
Chef Michael van Emmerloot
Kreeftensalade met mango

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38