Pompoensoep op Spaanse wijze
Deze soep onderscheidt zich door toevoeging van chorizo en gerookte Spaanse paprikapoeder, waardoor er een pittige en vollere smaak ontstaat tegenover de zoete pompoen. Met een schepje crema fresca (crème fraîche) en zachte arbequina olijfolie “on top”!
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ½ fles pompoen
- 2 middelgrote uien
- ½ bol knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 1,5 liter kippenbouillon
- 250 gr chorizo worst (pittig)
- 100 gr crème fraîche
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2-3 eetlepels gerookte paprikapoeder (hot)
- Arbequina olijfolie
- Bosui
- 250 gr winterpeen
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Maak de uien en knoflook schoon snijd in stukken en fruit deze in een scheut zonnebloem olie aan.
Schil de pompoen en de wortel en snijd in grove stukken.
Snijd de chorizo en bak dit mee met de knoflook en ui.
Voeg tijdens het bakken de paprika poeder toe.
Doe de pompoen en de bouillon erbij.
Laurier en komijn in de pan en breng deze rustig aan de kook.
Laat zachtjes doorkoken totdat alles gaar helemaal (snot) gaar is.
Pureer de soep in een blender of staafmixer.
Maak de soep op smaak.
Laat de soep een nacht staan zodat de soep zijn optimale smaak kan bereiken.
Verwarm en serveer met crème fraîche, geroosterde pompoen pitten, fijn gesneden bosui en een paar druppels olijfolie. Eet smakelijk.