Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Remco van Drunen

Pompoensoep op Spaanse wijze

Deze soep onderscheidt zich door toevoeging van chorizo en gerookte Spaanse paprikapoeder, waardoor er een pittige en vollere smaak ontstaat tegenover de zoete pompoen. Met een schepje crema fresca (crème fraîche) en zachte arbequina olijfolie “on top”!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ½ fles pompoen
  • 2 middelgrote uien
  • ½ bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 250 gr chorizo worst (pittig)
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 theelepel  komijnpoeder
  • 2-3 eetlepels gerookte paprikapoeder (hot)
  • Arbequina olijfolie
  • Bosui
  • 250 gr winterpeen

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Maak de uien en knoflook schoon snijd in stukken en fruit deze in een scheut zonnebloem olie aan.

Schil de pompoen en de wortel en snijd in grove stukken.

Snijd de chorizo en bak dit mee met de knoflook en ui.

Voeg tijdens het bakken de paprika poeder toe.

Doe de pompoen en de bouillon erbij.

Laurier en komijn in de pan en breng deze rustig aan de kook.

Laat zachtjes doorkoken totdat alles gaar helemaal (snot) gaar is.

Pureer de soep in een blender of staafmixer.

Maak de soep op smaak.

Laat de soep een nacht staan zodat de soep zijn optimale smaak kan bereiken.

Verwarm en serveer met crème fraîche, geroosterde pompoen pitten, fijn gesneden bosui en een paar druppels olijfolie. Eet smakelijk.

Ook heel lekker…

Chef Remco Sontag
Steak tartare van tonijn met mango en papaya
Chef Michael van Emmerloot
Kreeftensalade met mango
Chef Michael van Emmerloot
Crème brûlée

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38