
Sinaasappelrisotto met Licor 43, chocolademouse & framboos

Een dessert met verschillende smaken en texturen die een verrassend geheel vormen!
Ingrediënten (per persoon)
- Risotto 1/2 koffie kopje
- Verse sinaasappelsap 2 koffiekopjes
- Licor 43 flinke scheut
- Bokkepootjes 1 per persoon
- Pure chocolade 185 gram
- Melk 110 ml
- Suiker 35 gram
- Eigeel van 2 eieren
- Gezoete slagroom 375 ml
- Verse framboosjes 12 stuks
- Takjes mint voor garnering
- Decoratie: chocoladestengel of ½ bokkenpoot per persoon ter garnering
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Je kunt de onderdelen van dit dessert makkelijk voorbereiden en vlak voor het diner tot een speciaal dessert samenbrengen.
Kook de risotto iets verder dan beetgaar in de verse sinaasappelsap en breng op smaak met een scheut Licor 43.
Klop de gezoete slagroom tot het bijna stijf is en bewaar in de koelkast.
Klop het eigeel en suiker in een kom au bain marie op en voeg de kokende melk toe.
Klop dit door tot het schuimig wordt ongeveer tot ongeveer 36 graden.
Let op dat het niet gaat aankoeken op de bodem, dan krijg je een soort roerei !
Los de fijngehakte pure chocolade op in dit mengsel en spatel vervolgens de opgeklopte slagroom hier doorheen.
Laat de chocolade mousse een paar uur opstijven in de koelkast.
Neem mooie glazen en doe op de bodem grove stukken bokkenpootjes, plaats hierop een schep sinaasappelrisotto en daarbovenop een rozet chocolademouse.
Garneer af met de verse frambozen en een tak mint.
Serveren;
Tip : serveer hierbij een klein glaasje gekoelde Licor 43.
Ik had een chocoladestengel met pistache nootjes erop gedaan , dit kun je ook goed vervangen door een halve bokkenpoot in de lengte doorgesneden als decoratie te gebruiken!