Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Vincent Thijssen

Sinaasappelrisotto met Licor 43, chocolademouse & framboos

Een dessert met verschillende smaken en texturen die een verrassend geheel vormen!

Ingrediënten (per persoon)

  • Risotto 1/2 koffie kopje
  • Verse sinaasappelsap 2 koffiekopjes
  • Licor 43 flinke scheut
  • Bokkepootjes 1 per persoon
  • Pure chocolade 185 gram
  • Melk 110 ml
  • Suiker 35 gram
  • Eigeel van 2 eieren
  • Gezoete slagroom 375 ml
  • Verse framboosjes 12 stuks
  • Takjes mint  voor garnering
  • Decoratie: chocoladestengel of ½ bokkenpoot per persoon ter garnering

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Je kunt de onderdelen van  dit dessert makkelijk voorbereiden en vlak voor het diner tot een speciaal dessert samenbrengen.
Kook de risotto iets verder dan beetgaar in de verse sinaasappelsap en breng op smaak met een scheut Licor 43.
Klop de gezoete  slagroom tot het bijna stijf is en bewaar in de koelkast.
Klop het eigeel en suiker in een kom au bain marie op en voeg de kokende melk toe.
Klop dit door tot het schuimig wordt ongeveer tot ongeveer 36 graden.
Let op dat het niet gaat aankoeken op de bodem, dan krijg je een soort roerei !
Los de fijngehakte pure chocolade op in dit mengsel en spatel vervolgens de opgeklopte slagroom hier doorheen.
Laat de chocolade mousse een paar uur opstijven in de koelkast.

Neem mooie glazen en doe op de bodem grove stukken bokkenpootjes, plaats hierop een schep sinaasappelrisotto en daarbovenop  een rozet chocolademouse.
Garneer af met de verse frambozen en een tak mint.

Serveren;
Tip : serveer hierbij een klein glaasje gekoelde Licor 43.

Ik had een chocoladestengel met pistache nootjes erop gedaan , dit kun je ook goed vervangen door een halve bokkenpoot in de lengte doorgesneden als decoratie te gebruiken!

Ook heel lekker…

Chef Paul Meerman
Varkenswangetje met pompoen en zilverui
Chef Vincent Thijssen
Op de huid gebakken zalmfilet in een groentetuintje
Chef Remco van Drunen
Pompoensoep op Spaanse wijze

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38