Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Remco Sontag

Steak tartare van tonijn met mango en papaya

Dit is een goed begin! Smaak, kleur, structuur, vers, fris en niet te zwaar. Geschikt voor verschillende gangen en gelegenheden, waar zelfs bubbels bij geschonken kunnen worden.

Ingrediënten (per persoon)

  • 70 gram verse tonijn
  • 1/4 sjalot
  • 1/4 mango
  • 1/4 papaya
  • 1/6 rode peper
  • Scheutje sesam olie
  • 5 kappertjes
  • Klein beetje zonnebloemolie
  • Frisee sla
  • 3 takjes komijn cress
  • 4 stelen bieslook

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Altijd eerst de handen wassen, wel zo lekker.

Tonijnmengsel;
Op een (blauwe) snijplank snijd de tonijn in mooie gelijke stukken /blokjes, doe die vervolgens in een mengbak.
Dan een klein scheutje sesam olie erop dat het iets gaat glimmen en peper en zout erbij.
Afdekken en even laten staan in de koelkast, om de smaken hun werk te laten doen wel.

Mangomengsel;
Op een (groene) snijplank snijd je de mango  en papaya in mooie gelijke blokjes. Snijd ook de sjalot, rode peper en bieslook ook fijn (dus niet te grof). Dit alles kan in een mengbak en afgedekt in de koeling gezet worden.

Kappertjes;
Daarna doe je een klein beetje zonnebloemolie in een klein steelpannetje. Hier ga worden zo de kappertjes in gebakken (ongeopende bloem knopjes). Leg vast 2 stukjes keukenpapier klaar als een ster.
Als de olie heet is (ongeveer 140 graden), doe de kappertjes er in  (Pas op! Kan spetteren).
Als het goed is gaan ze open staan als een bloem.
Haal ze er voorzichtig uit en leg ze op het keukenpapier. Klein beetje fijn zout er over en af laten koelen (niet in de koelkast).

Haal de beide mengsels uit de koelkast en proef of deze op smaak zijn. Voeg eventueel nog peper en zout toe.

Serveren;
Nu kan het gerecht worden samengesteld. Ik vind altijd met zo’n gerecht als dit een wit bord het mooiste, omdat je toch genoeg kleuren en alles hebt, less is more!

Zet een rvs steker op het bord en vul deze deels met het mango-mengsel.
Doe daar bovenop het tonijn-mengsel en druk goed stevig aan, maar niet te hard! Anders loopt het vocht van de mango papaya over het bord en dat wil je niet (smaakverlies).
Pluk de frisee sla en haal die nog even door de mengbak van de tonijn zodat de stukjes mooi gaan glimmen.
Haal de steker van het bord af en doe de sla erop samen met de kappertjes en de cress van komijn.

Ik vind het persoonlijk lekker om hem 15 minuten te laten staan in de keuken, zodat de kou er van af is.

Eet smakelijk!

Ook heel lekker…

Chef Vincent Thijssen
Op de huid gebakken zalmfilet in een groentetuintje
Chef Remco Sontag
Gerookte knoflook soep met chorizo
Chef Robert van der Kolk
Krokante pancetta belegd met carpaccio van coquilles

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38