Jeff&Jill

Horecapersoneel

  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
  • Wij zijn Jeff&Jill
  • Beroepsgroepen
    • Horeca
    • Retail
    • Logistiek
    • Zorg
  • Werkwijze
    • Werkwijze Horeca
    • Werkwijze Retail
    • Werkwijze Logistiek
    • Werkwijze Zorg
  • Vacatures
    • Meest recente vacatures
    • Vacatures Horeca
    • Vacatures Retail
    • Vacatures Logistiek
    • Vacatures Zorg
  • Contact
  • 085 – 40 144 14
Recept

< Toon alle recepten

 

Chef Anne Meijer

Vietnamese kip loempia’s

Een lekker knapperig en pittige loempia, lekker als snack of bij een gerecht.

Ingrediënten (40 stuks)

  • 40 Loempia vellen
  • 350 gram kipgehakt
  • 150 gram Prei
  • 200 gram Wortel
  • 125 gram Taugé
  • 100 gram Glasnoedels
  • 1 ½ eetlepel Ketjap
  • 1 eetlepel Sambal
  • ½  Kipbouillon blokje
  • Peper naar smaak
  • Olie om te frituren

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Laat de loempia vellen ontdooien.
Snijd de wortel in fijne julienne, de prei in halve ringetjes en laat de glasnoedels in warm water een paar minuten weken en snijd ze daarna in grove stukken.
Bak de kipgehakt aan en voeg de wortel toe en laat even mee bakken.
Voeg daarna de prei met het bouillonblokje toe.
Voeg dan de taugé, glasnoedels, ketjap en sambal toe. De taugé mag nog knapperig blijven.
Laat alles afkoelen, voordat je de loempia’s gaat vouwen.
Als het mengsel afgekoeld is, meng dan wat water met bloem om de loempia vellen  dicht te vouwen.
Leg een loempiavel op de werkbank en doe een beetje van de vulling in het midden.
Vouw dan de onderste punt naar de bovenste punt, vouw de zijkanten naar binnen en begin met dichtrollen van je af. Aan het einde een randje bestrijken met het bloem/water mengsel.
Als alle loempia’s gevouwen zijn kun je ze frituren in ongeveer 5 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.

Ook heel lekker…

Chef Frank van Driel
Flat iron steak met sous-vide gegaard kalfswang en zwarte knoflook jus
Chef Vincent Thijssen
Gebakken roodbaars met rivierkreeftenstaart risotto & groenten
Chef Paul Meerman
Koningsboleet met mousseline wortel, pinda en crème fraîche

< Toon alle recepten

 

Menu

  • Jeff & Jill
  • Horeca
  • Retail
  • Logistiek
  • Zorg
  • Meest recente vacatures

Jeff & Jill

  • Algemene & ABU voorwaarden
  • Privacybeleid

Adres

Jeff & Jill Uitzendbureau
Turbinestraat 1B
1014 AV Amsterdam

 

Contact

+31 (0) 85 401 4414
+31 (0) 6 42 33 72 02
hallo@jeffjill.nl

KvK: 58895744
BTW: 8532.27.792.B02
Bank: NL65 INGB 0008 3319 26
G-rekening: NL08 INGB 0990 3452 38