Vietnamese kip loempia’s
Een lekker knapperig en pittige loempia, lekker als snack of bij een gerecht.
Ingrediënten (40 stuks)
- 40 Loempia vellen
- 350 gram kipgehakt
- 150 gram Prei
- 200 gram Wortel
- 125 gram Taugé
- 100 gram Glasnoedels
- 1 ½ eetlepel Ketjap
- 1 eetlepel Sambal
- ½ Kipbouillon blokje
- Peper naar smaak
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Laat de loempia vellen ontdooien.
Snijd de wortel in fijne julienne, de prei in halve ringetjes en laat de glasnoedels in warm water een paar minuten weken en snijd ze daarna in grove stukken.
Bak de kipgehakt aan en voeg de wortel toe en laat even mee bakken.
Voeg daarna de prei met het bouillonblokje toe.
Voeg dan de taugé, glasnoedels, ketjap en sambal toe. De taugé mag nog knapperig blijven.
Laat alles afkoelen, voordat je de loempia’s gaat vouwen.
Als het mengsel afgekoeld is, meng dan wat water met bloem om de loempia vellen dicht te vouwen.
Leg een loempiavel op de werkbank en doe een beetje van de vulling in het midden.
Vouw dan de onderste punt naar de bovenste punt, vouw de zijkanten naar binnen en begin met dichtrollen van je af. Aan het einde een randje bestrijken met het bloem/water mengsel.
Als alle loempia’s gevouwen zijn kun je ze frituren in ongeveer 5 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.